Litauiske håndballspillere avsluttet EM-kvalifiseringsturneringen med tap mot polakkene

Litauiske håndballdamer endte i fiasko i 2022. EM-kvalifiseringskamper. I den siste kampen i gruppen aksepterte litauerne fra Alytus det polske landslaget, som allerede hadde fått en billett til EM.

Litauiske håndballspillere startet kampen mer vellykket og avanserte 3:1. Senere ble initiativet tatt av polakkene, men litauerne lot ikke rivalene bryte ut og resultatet ble likt Mange ganger. På slutten av første omgang scoret gjestene 4 ubesvarte mål og slapp unna klokken 19.15. Etter pause økte polakkene ledelsen og vant 40:27.

Roberta Stropė, som scoret 10 mål, spilte mest på det litauiske landslaget. Audinga Kniubaitė scoret 6 mål, Simona Kolosovė 5 mål, Martyna Vaitkutė og Jūratė Žilinskaitė scoret 2 mål, Greta Sadauskaitė og Viltė Lubytė scoret én gang.

Aneta Labuda ble toppscorer for det polske landslaget som ble trent av Arnne Senstad fra Norge med 9 mål.

«Under hele kvalifiseringsturneringen hadde vi en tendens til å ha nok styrke og ressurser i første omgang og manglet i andre omgang. Dette var på grunn av dårlig fysisk form, mangel på utholdenhet. Det er som mesterskapet vårt fordi vi ser at spillerne ikke er fysisk klar til å spille alle kampene på dette nivået med lag på et så høyt nivå.

I tillegg manglet vi noen få spillere i nesten hver kamp for å utvide rotasjonen og gi mulighet for ressursallokering. Pensjonerte spillere konkurrerte noen ganger i 50-55 minutter, noe som er altfor mye. Men ofte har vi ikke engang en endring for dem, sa den litauiske landslagstrener Karolis Kaladinskas.

Det litauiske landslaget, som led fem tap, forble på fjerdeplass i gruppen. Litauerne ble kreditert med en 10:0 teknisk seier mot det russiske landslaget, som ble eliminert fra internasjonale konkurranser på grunn av krigen i Ukraina. Førsteplassen i gruppen ble vunnet av det polske landslaget for åttende gang i historien. De sveitsiske håndballspillerne endte på andreplass og skal spille for første gang i historien.

Det 15. EM i håndball for kvinner finner sted fra 4. til 20. november. Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro. I kampens siste runde 16 lag. Mesterskapstittelen skal forsvares av det norske landslaget. Totalt har norske håndballspillere blitt europamestere 8 ganger.

Det litauiske kvinnelaget i håndball deltok i EM først i 1996 og tok 12. plass.