Litauerne, som ikke opprettholder ledelsen, anerkjenner gruppeledernes overlegenhet

I dag utgjorde det litauiske strandfotballlaget for menn en alvorlig utfordring for Tyrkia, lederne av gruppe B i EM. Laget vårt tok ledelsen etter et mål i andre omgang, men motstanderne klarte å vinne med stillingen 3:1.

Tilskuerne så ikke mange truende sjanser før i tredje kvarter. Det tyrkiske lagets målvakt reddet Aurim Pukevičius» lange frispark i det 7. minutt, så klarte ikke Audriis Plytniks og Pauliis Giedraičius å utnytte sjansene sine.

På slutten av andre omgang var det litauiske landslaget fornøyd med en scoring, da Mantas Makutunovičius slo den tyrkiske målvakten i det 22. minutt.

Det tyrkiske laget, rangert som 31. i verdensrangeringen av strandfotballlag, knuste forsvaret vårt fem og et halvt minutt etter slutten av tredje kvartal. Cem Keskin tok ledelsen, og scoret akrobatiske mål på egenhånd i det 31. og 32. minutt.

Det siste målet ble scoret av motstanderne i siste sekund – Baryšas Terzioglu tok frisparket tildelt av dommeren.

Det litauiske landslaget klarte ikke å vinne i gruppe B, etter tap for danskene og etter straffesparkkonkurranse mot latvierne.

Litauerne fortsetter prestasjonene i B-divisjonen i EM, på 9.-12. plass, ved å møte det norske landslaget i morgen. Kampen på Chisinau Beach Football Arena starter klokken 13.15.

Kampstatistikk: Tyrkia – Litauen 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Chisinau Beach Soccer Arena, dommer – Oleg Cebotari (Moldova)

Mål: 31 og 32 min. Cem Keskin, 36 min. Barış Terzioğlu (Tyrkia); 22 minutter. Mantas Makutunovicius (Litauen)

Sammensetning av det litauiske landslaget: Modestas Petrauskas, Audrius Plytnikas, Paulius Giedraitis, Mantas Makutunovičius, Elvinas Navickas; Redas Graičiūnas, Modestas Kulikauskas, Aurimas Pukevičius, Arnas Levonauskas, Jonas Lebedevas.