Litauere inviteres til terrengløpsleir i Norge

Benas Sapatka, en litauer, kajakkpadler og løper bosatt i Norge, inviterer sine landsmenn til en løypecamp som arrangeres i Norge fra 29. september til 2. oktober.

Alle idrettsutøvere som har en sterk tilbøyelighet til stiløping og som ønsker å oppleve denne reisen med Ben inviteres til leiren.

«Jeg bor for tiden i Norge og jeg kan ikke forestille meg fritiden min uten å drive med sport, løypeløp i de vakre norske åsene. Sport har vært med meg siden første år, etterfulgt av 6 år med profesjonell idrett – kajakkpadling. Hver sommer, to treningsøkter om dagen, helgekonkurranser. Denne fasen av livet lærte meg mye og avslørte mitt største potensial innen idrett. Den forsvinner ikke den dag i dag, men vokser og oppfyller meg selv med planene jeg lager og målene jeg setter meg for Sport, for meg, er som min GPS, som gir meg glede og veileder meg på mitt livs vei, sier B. Sapatka.

Før han dro til Norge, bodde B. Sapatka et år i Vilnius, nær TV-tårnet, omgitt av åsene i Karoliniškii-parken.

«Det var der jeg begynte å organisere mine første løypeløp med folk fra Vilnius. Det var kjempegøy når folk kom sammen etter jobb om kveldene for å ha det gøy sammen i naturen. Det var min første introduksjon til en annen type racing. Det var et ønske å organisere konkurranser, leirer, for å samle et team med mennesker. Men tiden er inne for å implementere denne ideen om leiren i Norge først nå», innrømmet B. Sapatka.

Han sier at han likte offroadracing mer enn roadracing fordi stien aldri er ensformig. Når du kjører offroad, vet du aldri hva du kan forvente rundt en sving. Kanskje det blir en bakke, en klippe, steiner, en bekk eller en sump, og du vil akseptere denne testen som nok en fantastisk opplevelse, og når du kommer hjem helt skitten vil du ikke gjøre det igjen før i morgen.

B. Sapatka sier at terrengløp for ham betyr eventyr, mye tid i fjellet og en sammensmelting med naturen. Spor fører aldri i repeterende sirkler.

Sko skal forresten ha en slitebane som griper tak i ulike underlag.

Leiren i regi av ham starter med ankomst til tilfluktsstedet 29. september og første trening i omgivelsene. 30. september blir det en lengre «sti»-løpstrening. Dagen etter blir et fredelig løp og hvile. 2. september – siste «sti»-trening om morgenen og hjemreise.

Arrangøren anbefaler å forlate Vilnius 29. september kl. 06.45. om morgenen i Oslo (Gandermoen flyplass). Fra flyplassen vil alle leirdeltakere reise med buss til fjellstua.

Prisen på leiren er 200 euro. Det inkluderer leie av hus, buss og drivstoff. Flybillett og matkostnader er ikke inkludert. Du bor i en fjellhytte med felles kjøkken og flott utsikt over fjellene. Deltakerne skal lage sin egen mat sammen.

«Deltagere kjøper billetter til seg selv, siden billettprisene endrer seg hele tiden. Etter å ha kjøpt en billett, vennligst gi meg beskjed i en privat melding om at du deltar, og jeg vil legge alle deltakere til den generelle gruppen,» sier Ben Sapatka, tilgjengelig på Facebook her: SAP Club – aktiv aktivitet | Facebook

De som vil være med eller har spørsmål kan ringe B. Sapatkai tlf. Nei. +370 (672) 54421

Sports.info

Prosjektet «Idrett – en kilde til helse og kunnskap for alle» utført av den offentlige virksomheten «Sporto Leidinių Grupė» er fellesfinansiert med midler fra Idrettens støttefond, som administreres av Utvekslingsstøttefondet utdanning.

Anastasia Wilcher

"Creator. Subtly charming beer nerd. Devoted zombie fanatic. Writer. Wicked social media advocate."