Litauens første kamp på nye Kaunas Ice Palace endte med et skuffende tap

I starten av kampen hadde det litauiske landslaget en sjanse for flertallet, men i løpet av denne tiden satte esterne i gang et raskt angrep, hvorpå de stormet.

Litauerne gjenopprettet likestillingen noen minutter senere, da Aivaras Bendžius angrep nøyaktig (07:37, res. Laisvydas Kudrevičius). Litauerne mistet imidlertid snart en spiller, da Domantas Čypas fikk en straff på 5 + 20, og lot litauerne spille i fire-til-fem-formatet i lang tid, og forsvareren selv avsluttet kampen med en slik straffe. Til tross for et langt mindretall klarte ikke det estiske landslaget å rykke opp og resultatet forble det samme etter første omgang.

I andre omgang klarte litauerne å vinne etter As andre scoring. Bendžius (30:44, res. Ugnius Čižas). Dessuten spilte litauerne senere Arnoldas Bosas i angrepsposisjonen, og spilte i formatet fire mot tre flertall, noe som avvæpnet motstanderens målvakt med ett skudd (34:49, res. Ugnius Čižas, Markas Kaleinikovas).

Det litauiske landslaget klarte å opprettholde tomålsovertaket helt til siste minutt av andre omgang, men da mildnet esterne, som spilte i flertall, det litauiske overtaket.

I det tredje kvarteret klarte esterne å utligne resultatet to ganger og sende kampen ut i ekstraomganger. Markas Kaleinikovas (51:49, res. Nerijus Ališauskas) ledet laget blant litauerne.

Det ble ikke scoret mål i tilleggstid, og i straffeserien svarte esterne på de eksakte forsøkene til Emilijus Krakauskas og Martynas Grinius med sine presise angrep. Til slutt scoret esterne sin sjette bane, men det gjorde ikke litauerne, så kampen endte med en minimal estisk seier.

Lørdag klokken 17.50 møtes disse lagene på Elektrėnai.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.