I utvalget av UEFA Champions League – en rungende uttalelse fra «Zalgiris»: slå de svenske mesterne

Ved å utnytte hjemmebane og lidenskapelig støtte, slo de litauiske mesterne den sterkeste svenske siden med resultatet 1:0 (0-0) og tok en ettmålsledelse inn i andre etappe i Skandinavia.

Žalgiris-spillere, som startet kampen mer aktivt og brått, bommet på minst tre gode sjanser de første ti minuttene, så ble kampen utlignet.

I starten av andre omgang, i det 49. minutt, fikk hjemmelaget det de ville: Den franske spissen Fabien Ourega, som slapp unna omringingen av to motstandere, skjøt et teknisk skudd over motstanderens keeper og sendte ballen inn i øverste hjørne av målet – 1:0.

80 minutter. lysene slukket på stadion, men dommerne lot konfrontasjonen fortsette. For resten av tiden endret ikke tallene seg på resultattavlen: «Žalgiris» vant 1:0.

De grønn-hvite hadde maksimal støtte hjemme: alle billetter til denne kampen var utsolgt, så mer enn 5000 fans sto bak hjemmelaget, inkludert presidenten i Republikken Litauen Gitanas Nausėda.

UEFA Champions League-kvalifisering: Zalgiris mot Malmö

© DELFI / Julius Kalinskas

Selv om Žalgiris har litt mindre kontroll på ballen (46v54%), truer de motstandermålet oftere – 14v7 forsøk i målfeltet og 5v2 i målfeltet. Det er sant at Malmö vant en corner til – 5 til 6.

Det var det første møtet mellom lagene, og returen skjer førstkommende onsdag i Malmö.

Fyrstikker:

Vilnius «Žalgiris» – «Malmo» 1:0 (0:0).

Objektiv: 49 minutter. Fabien Ourega.

Forhindre: 84 minutter. Niklas Moisanderis (Malmö), 87 min. Nemanja Ljubisavljevicius (Žalgiris).

I den gjenværende tiden og lagt til enda 5 minutter, endret ikke resultatet seg – 1:0.https://www.facebook.com/fkzalgiris/photos/a.144054731017/10160516881476018

80 minutter. Lysene slukket på LFF stadion, men spillet fortsetter.

75 minutter. innbyggerne i Vilnius ble reddet fra store problemer av sidedommeren som heiste flagget og registrerte offside.

Žalgiris-spillerne brøt litt med spillets rytme.

I starten av andre omgang, i det 49. minutt, satte spiss Fabien Ourega «Žalgiris» foran med et teknisk spark fra hjørnet av sekstenmeteren – 1:0. https://www.facebook.com/fkzalgiris/posts/10160516850391018

Etter første omgang er stillingen 0:0.

De svenske mesterne tok kontroll over ballen, men de klarte ikke å true målet til Vilnius-laget.

Midtveis i omgangen roet spillet seg og begge lag begynte å spille litt mer forsiktig.

Snart ble Edvin Gertmons årvåkenhet også testet av Veljko Birmančević.

Minutter senere befinner Mathias Oyewusi seg alene foran motstanderens keeper, men han klarer ikke å overliste ham, og i det påfølgende kaoset i gjestenes straffefelt klarer heller ikke ballen å komme inn i nettet deres.

I det 5. minutt fikk Žalgiris den første corneren, men fikk ikke noe håndfast ut av den.

Interessant nok var LFF-stadion fullsatt også i 2015, da «Žalgiris» møtte samme «Malmö» hjemme i Champions League-kvalifiseringen. I Sverige endte kampen uten mål og i Litauen ble det tapt 0:1.

I fjor kom Sveriges mest suksessrike klubb, som var med i UEFA Champions League-toppen, til Vilnius med et ti ganger større budsjett, men rivalenes usikre start på sesongen kan inspirere lokalbefolkningen de Zalgiris – den forsvarende mesteren «Malmo» er foreløpig bare femte i det nasjonale mesterskapet.

Representantene for Malmö slet mye under den første uttaksrunden. De slo islandske mesterne Vikingur Reykjavík 3-2 hjemme, og måtte til og med jage dem ned i andre etappe, før de til slutt spilte 3-3.

Vinneren av paret «Žalgiris» og «Malmo» vil teste styrken sin i neste runde av Champions League mot vinneren av «Linfield» Belfast fra Nord-Irland og «Bodo/Glimt» fra Norge (første kamp – 1:0 ).

Taperen går til UEFA Europa League-kvalifiseringen, hvor det i tredje runde venter en duell med de armenske mesterne Yerevan Pyunik eller det luxembourgske Dudelange (første kamp – 0:1).

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.