I håndball-EM tapte litauerne for slovakene i en desperat kamp for å overleve

Det er en viktig kamp for begge lag: bare seier gir håp om å spille neste runde.

Litauerne tapte den første kampen mot Russland 27:29 og slovakene tapte mot nordmennene 25:35.

Den andre kampen i andre runde spilles senere mellom Norge og Russland.

Spillet

Litauerne var de første som slapp inn mål og ledet 1:3, 2:5.

Da det litauiske laget falt under 3:7, ba trener Mindaugas Andriuška om pause.

Ting bedret seg litt og keeper Lukas Gurskis scoret et mål på hele banen. Da stillingen ble 7:9, la hjemmelaget pause.

Da scoret ikke litauerne mål på mer enn 5 minutter og falt under 7:13.

På slutten av kvartalet bommet det litauiske laget på to 7-metersstraffer, og lagene stoppet tragisk klokken 8:15.

Etter pause fikk litauerne umiddelbart et tomt mål (8:16), og forskjellen holdt seg solid (12:19).

Etter to mål på rad klarte vi å nærme oss 16:21.

Etter et nytt mål ba slovakene om pause (17:21).

Vertene scoret to mål, men litauerne svarte med det samme målet (19:23).

Ben Petreikis reduserte til tre mål (21:24).

Etter at litauerne ikke klarte å utnytte sjansene, slapp slovakene igjen (22:27).

Selv om de klarte å tette gapet på 24:28, holdt slovakene fast.

Til slutt strømmet utvisninger inn og lagene byttet mål.

Sluttresultatet er 26:31.

I dette møtet hadde det litauiske landslaget store problemer ikke bare når de angrep «fra spillet», der prestasjonen nådde bare 53 %, men også fra stangen på 7 meter.

Spillere fra det litauiske landslaget, som kastet 7 straffer, klarte å avvæpne motstanderens målvakt 3 ganger.

Følgende mål scoret for det litauiske landslaget: Aiden Malašinskas 8, Gerdas Babarskas 5, Benas Petreikis 3, Mindaugas Urbonas, Karolis Antanavičius, Mindaugas Dumčius 2 hver, Žanas Gabrielius Virbauskas, Lukas Gurskis, Skirmantas 1. Skirmantas 1.