Huset til. Labutienė er ikke trist: samlingen ble født av en ubetinget kjærlighet til hunder

Edita Labutiene, som bor i Kazlų Rūda, er ikke trist hjemme – hjertet hennes blir varmet av en gruppe valper. Det stemmer, minner. En kvinne som har elsket hunder siden barndommen har samlet på suvenirhunder laget av naturlige materialer i 20 år. Hun har også en betydelig samling av gamle juletreleker.

hjertelig dyr

På spørsmål om hvorfor valpene nøler ikke Edita: «Fordi jeg er 100% er jeg en hund. Siden barndommen, så vidt jeg kan huske. Og moren pleide å si: hvis barnet ikke er der, så se, han står i nærheten av hundens hus. Det var alltid en hund hjemme, og selv senere, etter å ha skapt en familie, oppdro vi en valp – en dachshundblanding – i tretten år og så en til i like lang tid. Det er bare det at vi har ikke hatt hund de siste fire årene.Men jeg snakker og klapper alle som blir jaget eller bortkommen – ingen av dem har noen gang bitt eller skremt meg i mitt liv.Hunden er rett og slett et kjært og nært dyr for meg. «

Kvinnens kolleksjon ble med andre ord født ut av hennes ubetingede kjærlighet til hunder. Hvis han ser en suvenirvalp han liker på en messe, kjøper han den umiddelbart. Edita liker spesielt godt keramikk, som er håndlaget. Men det er absolutt ikke som å kjøpe dem alle på rad og hamstre, hamstre…

Holdning: «Jeg er 100%, jeg er en hund. Siden barndommen, så vidt jeg kan huske,» sier E. Labutienė, som en gang bestemte seg for å samle suvenirvalper.

Ikke tell eller grupper

Slektninger, venner, bekjente som er kjent med Editas hobby er også med på å berike samlingen – de kjøper en valp i bursdagsgave eller tar den med fra utlandet. Samlingen hans inkluderer derfor valper fra Norge, Italia, Nederland, Kroatia, Latvia, Russland, Tyskland og til og med India. Og hver valp som legges til samlingen gjør kvinnen veldig glad.

«Jeg kategoriserer dem ikke på noen måte, jeg grupperer dem ikke etter noe, faktisk, jeg vet ikke engang det nøyaktige antallet, hvor mange det er – kanskje rundt 400. Vi burde telle dem en dag «, sier intervjueren. – Det er sant, jeg samler ikke på alle slags servietter, klistremerker, magneter med hunder. Det er bare noen få suvenirplater.

Alle valpene i samlingen er allerede klappet ned og sett på 100 ganger av kvinnen – hun vet hvor hver og en står. Ifølge Edita trenger ikke samlingen å være dyrebar – det viktigste er at den er kjær. Samleren fikk selv den første trevalpen fra sin kjære venninne, som begynte å samle.

Hvem er hovedinnsamlingseksperten? Familie, selvfølgelig. Alltid Facebook-venner, når Edita er glad for at det har kommet en nykommer i samlingen. «Alt som gjør meg glad, deler jeg,» sier hun.

Noen av mine bekjente lurer på: hva trenger du her, hvor skal du legge alt dette? Men å samle er en sykdom. Det finnes ikke noe middel. Heldigvis er det ufarlig.

Flott måte å kommunisere på

Suvenirvalper er ikke den eneste samlingen fra E. Labutienė. I huset hans er ikke en samling gamle juletreleker mye mindre, blant annet juletrelekevalper som fullfører den første samlingen.

«Jeg begynte å samle på gamle juletreleker fordi jeg virkelig likte dem», forklarer intervjueren. – Det er også verdifulle leker i samlingen min – både i 1958 og 1960, mellom krigene, er det også lavverdileker, men de er vakre for meg. I julen er det veldig hyggelig å pynte treet og huset.»

Edita sier hun ikke er en innbitt samler. Samling er hobbyen hans. Da hun begynte å kommunisere med andre samlere, fant hun denne aktiviteten veldig interessant.

«Hva er samling? Det er en måte å kommunisere på. Vi kommuniserer, setter pris på, deler, utveksler, korresponderer, søker. Jeg møtte mange flinke mennesker, det åpnet seg store muligheter, – sier kvinnen. – Det er riktig at noen av mine bekjente lurer på: hva trenger du her, hvor skal du legge alt dette? Men å samle er en sykdom. Det finnes ikke noe middel. Heldigvis er det ufarlig. Det er en hyggelig aktivitet for meg, og fremfor alt er det vakkert.»

Kjent: E. Labutienė har allerede kjent på alle minnene, sett på dem 100 ganger – hun vet nøyaktig hvor hver av dem er.

E. Labutienė, etter å ha uteksaminert fra designspesialiteten ved Telšiai-fakultetet ved Vilnius Academy of Arts, har nå tatt en velfortjent hvile, så hun har tid til samling og kreativitet. Hun hevder å ha kommet tilbake til kunsten: hun tegner igjen, lager postkort, lager karnevalsmasker, syr kostymer og barneleker. Med andre ord, gjør det som er kjært for hjertet.

Foto fra det personlige arkivet til E. Labutienė.

Gillian Webster

"Subtly charming thinker. Organizer. Creator. Dedicated zombie geek. Web guru. Certified communicator."