Historisk seier: Žalgiris, som slo de svenske mesterne, skal spille i gruppespillet i Europa

En håndfull litauiske fans deltok også på den spennende samlingen på det nesten fullsatte Eleda Stadium, som har plass til 18.000 tilskuere. Det var de som var mye høyere enn hjemmefansen i andre omgang, som til og med buet hjemmelaget sitt på slutten.

Dette skjedde fordi «Žalgiris» var vertskap i fremmed territorium og feiret en historisk seier 2:0 (1:0), triumferte i serien med en samlet poengsum på 3:0 og sikret seg minst én kamp i gruppespillet i UEFA Conference League, som garanterer en bonus på nesten 3 millioner euro.

Mathias Oyewusi (34 min) og Renan Oliveira (52 min) scoret hvert sitt mål for vinnerne.

Totalt ble det vist 11 gule kort (4 til vertene, 7 til gjestene) og ett rødt kort i den opphetede kampen. Malmö-kaptein Anders Chiristiansen tjente det for to bookinger.

Svenskene angrep litt oftere (ballkontroll – 58 mot 42%), men de skjøt med tomme patroner (skudd i målfeltet – 5 mot 3, hjørnespark – 5 mot 2).

Vi minner om at den første konfrontasjonen mellom hovedstadens lag også ble vunnet av Vilnius-laget 1:0.

I neste UEFA Champions League-kvalifiseringsrunde vil Zalgiris-spillere teste styrken mot Bude «Glimt»-laget fra Norge, som til og med knuste Belfast Linfield fra Nord-Irland 8-0 i den andre etappen.

Lagenes første kamp finner sted 3. august i Norge og omkampen finner sted 9. august. I Litauen.

«Malmö» skal delta i UEFA Europa League-kvalifiseringen, hvor de møter Luxembourgs «Dudelange» i tredje runde.

Fyrstikker:

«Malmo» – «Zalgiris» 0:2 (0:1). Totalresultatet er 0:3.

Mål: 34 minutter. Mathias Oyewusi, 52 min. Renan Oliveira (begge – Zalgiris).

Rødt kort: 78 minutter. Anders Chiristiansen (Malmø).

Republikken Litauens president, Gitanas Nausėda, skyndte seg å gratulere de litauiske mesterne med seieren.

Spillets gang:

I løpet av den resterende tiden endret ikke resultatet seg – 0:2 til fordel for «Zalgiris»!

78 minutter. Papirene til «Malmö» ble enda verre: Anders Chiristiansen og Gust Jarusevičius fikk gule kort etter en tvist mellom dem, men det var den andre slike straffen for kapteinen i vertsklubben, så svenskene er fortsatt i mindretall – ti mot elleve.

Halvveis i andre omgang ble lukten av seier bare sterkere.

De litauiske mesterne hvilte ikke på laurbærene i pausen og befestet ledelsen tidlig i andre omgang, 52 minutter, da brasilianske Renanas Oliveira scoret etter Petar Mamičius sin pasning – 0:2.

«Zalgiris» økte ledelsen. Etter F. Ouregas overgang brøt P. Mamičius igjennom på venstresiden og krysset ballen, han spratt inn i en komfortabel posisjon for Renan og spissen sendte ballen i nettet fra kloss hold.

Etter første omgang er alt i hendene og føttene til «Zalgiris» – 0:1.

Etter det missede målet økte de svenske mesterne turtallet ytterligere, men de klarte ikke å slå Edvin Gertmon.

34 minutter. Zalgiris» situasjon ble ytterligere forbedret av Nigeria-spissen Mathias Oyewusi, som sto i spissen for kontringen og hoppet alene foran motstanderens keeper, som han avvæpnet – 0:1.

Malmö økte gradvis presset, men etter en halvtime var stillingen fortsatt 0-0.

I det 10. minutt – Malmös første corner.

Hjemmelaget startet kampen mer aktivt, men Žalgiris-laget forsvarte seg godt.