Etter dommerens opprørende avgjørelse nådde ikke E. Skurdelis kvartfinalen i bokse-EM

I den første kampen i vektkategorien opp til 60 kg møtte E. Skurdelis Edinas Alkovičius fra Montenegro.

I første runde vant alle fem dommerne E. Skurdelis 10: 9. I andre runde tok ikke litaueren fra seg initiativet og igjen var alle dommerne på Es side. Skurdelis.

På andre omgang fikk E. Skurdelis hull i øyenbrynene etter en front mot front-kollisjon. Etter ett minutt av runde tre stoppet dommeren kampen på grunn av en brukket øyenbrynsring. Bell Court-dommeren slo fast at skaden var forårsaket etter skuddet og seieren ble tildelt Es motstander. Skurdelis. Selv om poengene burde vært talt opp da kampen tok slutt. På den tiden var poengene tildelt av alle fem dommerne i favør av litauen 20:18.

Den litauiske delegasjonen protesterte mot avgjørelsen til en slik ringdommer, men i henhold til regelverket til European Boxing Confederation (EUBC), kan ingen offisiell protest protesteres i mesterskapet. Selv om Norges ringdommer, som dømte E. Skurdelis, innrømmet sin feil etter kampen, kan ikke resultatene vurderes under EUBC-regelverket.

Det litauiske bokseforbundet appellerte til både EUBC og International Boxing Association (IBA) for å vurdere ringdommerens avgjørelse og endre utfallet av duellen.