Etter å ha motstått rivalenes beleiring, debuterte «Žalgiris» i UEFA European Conference League med uavgjort

Det var kamp i gruppe H i første runde. Nøyaktig én uke senere, førstkommende torsdag, tar det grønn-hvite laget imot sveitsiske toer Basel på hjemmebane.

Sistnevnte i det første slaget 3:1 (1:1) slo laget «Piunik» fra Jerevan.

I oktober skal Vilnius-laget ha en duell med «Piunik» og en tur til Sveits, og gruppespillkonkurransen avsluttes 3. november på hjemmebane med «Slovan».

Litauens representanter har som mål å gå videre til neste trinn i konkurransen.

Spillets gang:

Vertene startet kampen mye mer aktivt og i løpet av de første 10 minuttene truet de målet forsvart av Edvins Gertmon tre ganger.

Etter å ha motstått det første angrepet av motstandere, senket Žalgiris-laget tempoet i kampen og tilbød mer rolig fotball.

Ved pause mottar Fabien Ourega ballen i 16-meteren, men skuddet hans fra venstre går over mål.

Slovakene hadde en stor sjanse like etter, men Uche Agbos innsats fra god posisjon manglet også presisjon.

Selv om «Žalgiris»-spillerne avsluttet omgangen i bedre humør, var stillingen 0-0.

Helt i starten av andre omgang var F. Ourega på toppen av en skarp kontring, men skuddet hans var mislykket.

Bratislaverne holdt seg heller ikke i gjeld, men E. Gertmons avverget på mesterlig vis sine to ekstremt farlige angrep på rad.

62 minutter. etter F. Ouregas pasning til lengste stolpe fant Francis Kyeremeh seg fri på høyrekanten ca 8 meter fra mål. Dessverre gikk ghaneseren av banen.

På slutten av duellen iscenesatte slovakene en beleiring av motstanderens mål, men scoret ikke – 0:0.

* * *

Det er første gang i landets fotballhistorie at en litauisk klubb fortsetter sin opptreden i Europa i gruppespillet i UEFA-turneringen.

Gruppevinneren går umiddelbart til 16-delsfinalen, det andrelaget møter det tredje laget i Europa League-gruppespillet om en plass i sluttspillet.

Debuten i Conference League vil legge til minst 2,94 millioner i lommen til «Žalgiris». euro – hvert lag som har nådd gruppespillet vil motta denne betalingen.

Hovedstadsklubben vil kunne tjene ekstra penger på banen: hver seier vil bli verdsatt til 500 000. Euro bonus, uavgjort – 166 000. euro. I tillegg vil vinnerne av gruppene motta ytterligere 650.000. 325 000 euro for lagene som ble klassifisert som nummer to.

«Žalgiris» begynte sin internasjonale opptreden i sommer med å slå ut «Ballkani» (Kosovo, 1:1 og 1:0) og «Malmo» (Sverige, 1:0 og 2:0) fra Champions League-kvalifiseringen, men lå bak tredje barriere – Budės «Glimt» (Norge, 0:5 og 1:1).

I den avgjørende kvalifiseringsrunden til European League tapte Razgrad «Ludogorec» (Bulgaria) mot laget med en samlet poengsum på 3:4 (0:1, 3:3).

Forrige sesong, som var den første sesongen, vant AS Roma i Italia sin første Conference League-tittel.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.