Etter å ha bommet på det femte målet i tilleggstid ble «Žalgiris» håpløst knust av de norske mesterne

Ankom et av de nordligste fotballpunktene i Europa, la ikke spillerne til Žalgiris skjul på ambisjonene sine. De sa at kanskje den tredje gangen ikke vil lyve: i fjor tapte de for motstanderne med en totalscore på 2:3, og året før – 1:3. Dessverre er håpet til Žalgiris-laget allerede utslettet i den første kampen på «Aspmyra» stadion i Bude.

Spillets gang:

Spissen «Zalgiris» Mathiasa Oyewusi vakte nesten sensasjon ved å nesten score et mål i det første minuttet av kampen – ballen traff tverrliggeren til motstanderens mål.

Edvin Gertmons spilte med selvtillit de neste 10 minuttene, og nøytraliserte farlige skudd fra hjemmelaget.

19. min. Glimt gjorde det første byttet – Isak Amundsen kom inn på banen i stedet for Brede Moe i forsvar.

33. min. banedommeren tildelte en straffe på 11 m etter VAR-gjennomgang. Sistnevnte ble regissert av Hugo Vetlesen og Glimt tok ledelsen 1-0. Joel Bopesu fikk gult kort for å ha slått ned en motstander i 16-meteren.

Hjemmelaget doblet ledelsen tre minutter senere – etter en presis pasning forbi flere litauiske mestere befant Amahlis Pellegrino seg alene foran E. Gertmans og sendte ballen enkelt i nettet til «Žalgiris» (2:0 ).

For en tøff kamp foran øynene dine i det 41. minutt. Fabian Ourega fra Žalgiris så det gule kortet. Etter det første kvarteret ligger de litauiske mesterne bak 0:2.

Fra starten av andre omgang fikk «Žalgiris» nok en stor mulighet til å åpne målkontoen sin, men F. Ourega traff lagkameraten.

Mr. Oyewusi ønsket å unnslippe kontringen, men ble slått ned på midtbanen, og dommeren i det 52. minutt. nølte ikke med å vise et gult kort til den lokale spilleren Brice Wembangomo.

58. min. Žalgiris gjorde en stor feil i forsvaret og lot Glimt-fotballspillere score det tredje målet. Nykommer Lars-Jorgen Salvesen (3:0) markerte seg i hjemmelaget.

«Glimt» – «Zalgiris»

Kabinpersonalet begynte å rase. Bare tre minutter senere headet Marius Hoibratenas inn og «Glimt» hadde allerede tatt en knusende 4-0 ledelse.

64. min. vertene hadde sjansen til å score et femte mål, men Joel Mugisha traff stolpen. Žalgiris-strategen V. Čeburinas sendte to litauere, Sauliis Mikoliūnas og Donatas Kazlauskas, inn i feltet.

På den annen side begynte representantene for den norske klubben å bombardere målet til de fullstendig tapte litauiske mesterne, og E. Gertmans eller flaks reddet dem fra målet.

77. min. etter en lang pause skjøt Oliver Buff et farlig skudd i mål til Glimt. Dessverre treffer ballen keeper.

I det siste minuttet av overtid løftet Runar Espejordas, som slapp unna uten motstand fra gjestene, humøret hos hjemmefansen ved å sette prikken over i-en ved å gi hjemmelaget det femte målet.

«Glimt» 5 – 0 «Žalgiris»

33′ [1 – 0] Hugo Vetlesen (11m straffe)
36′ [2 – 0] Amahl Pellegrino

58′ [3 – 0] Lars-Jorgen Salvesen
61′ [4 – 0] Marius Hoibraten
90+3′ [5 – 0] Runar Espejord

Startkomposisjon «Zalgiris»: Oliveira, Oyewusl, Ourega, Miičkovic, Gorobsov, Buff, Mamic, Ljublsavljevic, Pavelic, Bopesu, Gertmon.

"Innsikt" - "Zalgiris".  Kampstatistikk.

«Glimt» – «Zalgiris». Kampstatistikk.

Etter å ha eliminert den svenske mesteren «Malmo» (1-0 og 2-0) og gått inn i tredje runde av UEFA Champions League-utvalget, har «Žalgiris» allerede sikret seg den minste kampen i gruppespillet i UEFA Conference League og en bonus på 2,94 millioner euro.

Det er sant at innbyggerne i Vilnius har alle muligheter til å få tilgang til turneringer av høyere kaliber: den samme UEFA Champions League eller UEFA Europa League.

Hvis Žalgiris overvinner de norske mesternes barriere, vil de møte det siste hinderet i UEFA Champions League-kvalifiseringen (Razgrad Ludogorec eller Zagreb Dinamo) på vei til gruppespillet. På den annen side, hvis de tapte mot nordmennene, ville Vilnius-laget gå ned et hakk – helt til nøkkelfasen av utvelgelsen av UEFA Europa League, hvor de ville kjempe med taperne av samme par (Ludogorec og Dinamo) for en billett til gruppespillet i denne turneringen.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.