Er kampen over? Supermesterens luftkyss blåste norske rivalers siste håp i Beijing

Den 28 år gamle nordmannen ble ikke stoppet av fire frie runder fredag. Den andre ble tapt to ganger i området og i 40,3 sek. vinneren er svenske Martin Ponsiluoma.

En annen representant for Norge, Vetle Sjastad Christiansen, tok bronsen på sin egen måte (3: +1: 12,5).

Herrenes stafetthelt raste til sjuende før siste skudd, men mens andre ledere kjempet mot de skiftende vindkastene, skjøt VS Christiansen som i bakgården og lot Frankrikes lagleder Quentin Fillon Maillet uten medalje (5: + 1: 25,6) .

Avskjeden med Beijing ble en suksess for to veteraner. Dominik Windisch, en 32 år gammel italiener, ble nummer fem (3, +1: 38,4), etterfulgt av Simon Eder, en 38 år gammel østerriker som debuterte i Vancouver i 2010 (2, +1: 56, 4) ).

I forrige startløp på 12,5 km for kvinner gikk Norge uten gullmedalje, men tok to medaljer til.

Forrige gang trakk Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Roiseland til skytteren med solide 38 sek. fordel over sine nærmeste rivaler, men utmattet ham mens han ventet på i det minste noe av den kronglete vinden.

Endelig løp nesten alle skiskytterne fortsatt over hele landet, med unntak av franske Justine Braisaz-Bouchet.

Den 25 år gamle atleten, nesten uovertruffen i sine individuelle konkurranser i løpet av karrieren, benyttet anledningen til å feire en uventet seier, selv om han ikke traff fire mål i skyting.

Andreplassen gikk til T. Eckhoff (4, +15,3), tredje til M. Olsbu Roiseland (4, +34,9).

Det var nordmennene som sanket flest medaljer i det olympiske skiskytterprogrammet som ble avsluttet fredag ​​– 14 av 33 medaljer og til og med 6 av 11 gullmedaljer gikk til deres rekker.

De enestående medaljejagerne var UN Bo (4 gull, 1 bronse) og Mr. Olsbu Roiseland (3 gull, 2 bronse).

Begge er fortsatt de mest suksessrike deltakerne i Beijing-lekene.

Johannes Thingnes Bo

Som forventet ga de seks titlene som ble vunnet av skiskyttere og fire skiløpere i Beijing, at Norge kunne etablere sitt hegemoni på den nasjonale rankingen.

Nordmennene, som har vunnet til sammen 15 mest verdifulle fargepriser, er i utgangspunktet ikke lenger berørt av de nærmeste forfølgende tyskerne (10 gullmedaljer), som fortsatt med rimelighet kan forvente to seire i bobkonkurranser i løpet av de resterende dagene av OL. .

I den norske opptellingen – og flest medaljer uansett farge (34). Til sammenligning er laget til den russiske olympiske komité (ROC), som ligger på andreplass i denne indikatoren, bak med ikke mindre enn 7 priser.

Ytterligere tolv sett med medaljer vil bli delt ut i Beijing i løpet av de to siste konkurransedagene i løpet av helgen.

Vi minner om at Norge også var med i den første trekningen av Pyongyang 2018-lekene, men så ble det en mye hardere kamp med Tyskland helt til siste dag. Begge delegasjonene vant 14 gullpokaler hver, så Norges fordel på sølvbrettet var avgjørende.

3. Haavard Lorentzen (Norge)

Medaljebord (plass, land, gull, sølv, bronse, totalt, plass etter antall vunne medaljer)