En leksjon i spansk flyt for det kroatiske landslaget

Det spanske landslaget er allerede i første omgang på Olympiastadion i Berlin 3:0 selvsikkert møtt det kroatiske landslaget.

Denne kampen er preget av rekord, fordi den 16 år gamle spanjolen Lamine Yamalis, holder, ble tidenes yngste fotballspiller i EM (16 år og 339 dager).

Spania 3 – 0 Kroatia

Det første målet falt i det 29. minutt, da Alvaro Morata, angrepslederen til det spanske landslaget, sendte ballen i mål ved å bruke et hull i motstanderens forsvar.

Det spanske landslaget stoppet ikke ved bare ett mål. Etter bare tre minutter doblet Fabian Ruiz, som utførte en vakker dans i 16-meteren, ledelsen med et presist skudd.

Etter å ha sluppet inn to mål, tok kroatene seg sammen og begynte å organisere farlige angrep selv, men den spanske målvakten Unai Simonas forsvarte målet hans selvsikkert.

Ikke nok med det, men Spania la til enda et mål til kroatenes garderoben. Like før pause headet Dani Carvajal ballen i mål etter en pasning fra Lamine Yamali.

Kroatia startet andre omgang med aktivt spill og kaoset i 16-meteren resulterte nesten i mål i det 56. minutt da de spanske forsvarsspillerne skulle klarere ballen fra målstreken.

Etter 80 minutter hersket forvirringen i det spanske målet, med Rodris feil som ga kroatene en straffe. Under VAR-gjennomgangen ble det vurdert rødt kort til spanjolen, men dommeren begrenset seg til gult kort.

Bruno Petkovićs skudd fra 11 meter ble blokkert av U. Simon, men kroaten fikk raskt muligheten til å ta igjen og sendte ballen i mål. En annen VAR-gjennomgang viste imidlertid at kroatene kom inn i sekstenmeteren for tidlig og derfor ble målet underkjent.

Resten av tiden holdt Spania på og feiret en velfortjent seier.