Det latviske landslaget kunne ikke motstå slagregnene fra nordmennene

Det første målet på 20 min. scoret med et presist skudd fra 11-meteren, det norske landslagets angrepsleder Erling Haaland. Det var den 21 år gamle norske fotballspillerens andre mål i denne kampanjen og totalt 9 mål for landslaget på 14 kamper.

66 minutter. Mohamed Elyounouss scoret det andre målet for det latviske landslaget. I denne kampen brukte norske fotballspillere 71 % av tiden med ballen. ganger, traff målet opptil 23 ganger, 12 ganger fløy ballen inn i det latviske målrektangelet. De latviske spillerne svarte med to skudd, men de skapte ikke flere vanskeligheter for den norske landslagskeeperen, Andre Hansen.

Etter seieren i Latvia kom det norske landslaget, etter å ha samlet 10 poeng, til førsteplass i gruppe G. Riktignok ble nordmennene snart drevet fra toppen av lagene til Tyrkia og Nederland, som vant sine kamper. Tyrkerne slo Gibraltar 3-0 (0-0), mens Nederland slo Montenegro 4-0 (1-0).

I den siste kampen scoret Memphis Depay to mål, Georginio Wijnaldum og Cody Gakpo la til en assist hver.

I gruppe A kom det serbiske landslaget tilbake til førsteplassen. Serberne, ledet av Aleksandar Mitrović, slo Luxembourg-landslaget 4:1 (2:0). A. Mitrović scoret to nøyaktige skudd i det 22. og 35. minutt, men i det 77. minutt. Luxembourg fant tomten etter Olivier Thills mål. Imidlertid, 81 min. Luxembourgs Maxime Chanot headet ballen i eget mål, og det siste poenget ble scoret av serbiske Nikola Milenkovic i tilleggstid.

Irland og Aserbajdsjan møttes i de andre gruppekampene. Kampen i Dublin endte uavgjort 1:1 (0:1). Gjestene tok ledelsen etter 45+1 minutter. fra Emin Makhmudovs mål, men 87 min. Shane Duff utlignet. For begge lag var det bare de første poengene i denne syklusen med kvalifiseringskonkurranser.

Portugal, som spilte i gruppe A, testet styrken mot Qatar i en vennskapskamp på lørdag. Uten Cristiano Ronaldo Portugisiske i konkurranse i 2022 beseiret vertene for verdensmesterskapet med resultatet 3:1 (2:0).

I gruppe D vant det finske landslaget sin første seier i tredje forsøk. Finnene slo Kasakhstan 1:0 (0:0) og det eneste målet ble scoret på 60 minutter. av Joel Pohjanpal. Lørdag kveld møttes Frankrike og Ukraina, verdensmestere, i neste kamp. 44 minutter. Mykola Shaparenko ga det ukrainske landslaget ledelsen med et presist skudd, men i det 50. minutt. Anthony Martial utlignet.

I gruppe F vant de tre beste lagene. Danmark, som vant sin femte seier på rad, slo Færøylandslaget 1:0 (0:0) etter en hard kamp. Vinnermålet på 85 min. spiss Jon Older Wind scoret. Dessuten slo det skotske landslaget rivalene Moldova 1:0 (1:0) og Israel slo det østerrikske landslaget 5:2 (3:1).

På den tiden vant lagene til Russland og Slovenia i gruppe H. Russerne slo Kypros 2:0 (1:0) på bortebane og slovenerne slo det maltesiske landslaget 1:0 ( 1:0) hjemme. I siste kamp på lørdag, Kroatia etter 86 min. vant 1:0 (0:0) mot det slovakiske landslaget takket være et mål scoret av Marcelo Brožovičius.