Det engelske kvinnelaget i fotball, som scoret vinnermålet på slutten av ekstraomgangene, er europamestere

Allerede helt i starten av kampen ble hele det tyske landslaget og dets fans sjokkert over den uventede nyheten – lagkaptein Alexandra Popp, som pådro seg en muskelskade under oppvarmingen, vil ikke kunne spille.

Pointguarden, som skulle spille sin 120. kamp i den nasjonale trøya, sammen med Englands representant Beth Mead, var de mest produktive deltakerne i turneringen, og scoret 6 mål hver, frem til finalen.

I første omgang hadde turneringsvertene England mer initiativ og skapte farlige sjanser, men det tyske landslaget sov heller ikke og sjekket motstanderens keeper.

Etter pause tok det tyske landslaget initiativet og truet for alvor turneringsvertenes mål, men det første målet ble scoret av engelskmennene.

62. min. Til stor glede for hjemmefansen utmerket Ella Toone seg ved å knipse ballen over den tyske målvakten. Det var det 500. målet i hele historien til EM i fotball for kvinner.

Etter en kalddusj kom ikke tyskerne på avveie – snart ristet Lina Magull strukturen til motstandermålet med et kraftig skudd. Tyskerne, som viste utholdenhet og kampvilje, klarte å utligne resultatet.

79. min. L. Magull scoret målet og vant overtid.

Da første halvdel av ekstraomgangene spilte uten store måltrusler fra begge sider av banen, ga spillerne stadig mer etter for følelsene.

I andre omgang ble Chloe Kelly heltinnen til turneringsvertene. klarte å score et gullmål. England vant finalen 2-1.

Da han så på at dommer Ch. Kelly triumferende fjernet skjorten over hodet, etterlot bare sports-BH-en og løp inn i armene til lagkameratene.

Det var den 24 år gamle spissens første og trolig viktigste mål for landslaget.

FAKTA:

Det engelske kvinnelaget i fotball har vunnet EM for første gang i historien. Chloe Kelly, som scoret i det 111. minutt, brakte seier til det engelske landslaget i tillegg. og ledet turneringsvertene 2:1.

Et publikum på 89 192 så finalen på Wembley Stadium. Dette er tidenes mesterskapsrekord.

Det tyske landslaget fikk sjokk rett før kampstart fikk vite at deres toppscorer og leder Alexandra Popp ble skadet under oppvarmingen og ikke kan spille.

Til tross for fiaskoen i år, er det tyske landslaget fortsatt det mest suksessrike, etter å ha vunnet 8 titler i historien til EM (i 1989 som det tidligere Vest-Tyskland). Mellom 1990 og 2022 har tyskerne bare triumfert to ganger – i 1993 (vunnet av Norge) og i 2017 (vunnet av Nederland).

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.