Den norske skiløperen M. Bjorgen vant sin andre gullmedalje i Vancouver

Norske Marit Bjorgen (29) vant kvinnenes 15 km forfølgelsesløp under vinter-OL i Vancouver på ski fredag. Hun fullførte 7,5 km klassisk og 7,5 km fristil på 39 minutter. 58,1 sek.

Dette er den norske skiløperens tredje medalje på disse lekene. Bjorgen vant også gull på 1,4 km sprint og bronse på 10 km fristil.

Den fire ganger verdensmesteren, som har slitt med astma en stund, vant to sølvmedaljer ved vinter-OL i Salt Lake City og Torino.

Svenske Anna Haag vant sølvmedaljen fredag. Hun tapte mot vinneren med 8,9 sekunder. Bronsemedaljen gikk til polske Justyna Kowalczyk. Hun var 9,3 sekunder bak vinneren. og 0,1 sek. passerte norske Kristin Stiormer Steira (Kristin Stoermer Steira), som forble på fjerdeplass. I tillegg endte sistnevnte på fjerde plass i tre stevner ved de olympiske vinterleker i Torino.

Etter den første delen av konkurransen ble den finske lederen Aino Kaisa Saarinen (Aino-Kaisa Saarinen) nummer fem (+42,5 sekunder).

Den olympiske mesteren i 2006, estiske Kristina Šmigun-Vaehi (Kristina Šmigun-Vaehi), fullførte ikke konkurransen.

62 kvinnelige idrettsutøvere av 66 er klassifisert.