C. Ruudas behandlet A. Rubliova hensynsløst og vil kjempe om tittelen i Torino

Den norske tennisstjernen beseiret russiske Andrei Rubliov (ATP-7) 6:2, 6:4 i turneringens andre semifinale på bare 1 time og 9 minutter og nådde den store finalen.

Den 24 år gamle tennisspilleren spilte fantastisk tennis og stoppet bare på målstreken – C. Ruudas, som ledet 5:2 i andre sett, slappet litt av og resultatet ble raskt 5:4, men han fast » avsluttet» semifinalen med sitt andre forsøk.

Den spente kampen i denne kampen seiret kun i de fire første kampene (2:2). Nordmannen tok deretter ledelsen og vant de neste åtte kampene, noe som gjorde den sinte motstanderen gal.

I finalen vil C. Ruudos utvilsomt møte den mest seriøse utfordringen i denne turneringen – den ubeseirede Novak Djokovic (ATP-7). Serberen har slått en 11 år gammel motstander i alle tre møtene så langt uten å miste et eneste sett.

Tidlig i karrieren etablerte C.Ruudas sitt rykte som en utmerket bakkespiller, men denne sesongen har han også fått et utrolig gjennombrudd på harde baner.

Tennisspilleren nådde Miami Masters-finalen, deretter US Open-tittelkampen, og har nå en unik mulighet til å vinne årets siste turnering i Torino. Midt i sesongen spilte han også finalen i Roland Garros-mesterskapet på leire.

Seieren i semifinalen sikret C. Ruud tredjeplass på ATP-rankingen ved årets slutt. Så langt har tennisspillerens ni titler blitt vunnet i turneringer i kategorien ATP 250.

A. Rubliova vil avslutte året på åttende trinn i ATP-rangeringen. Russeren har nådd to Grand Slam-kvartfinaler i år og vunnet turneringer i Marseille, Dubai, Beograd og Gijón.

I finalen i doubleturneringen skal kroatene Mate Pavic og Nikola Mektic møte paret til amerikanske Rajeev Ram og briten Joe Salisbury.