Suksess for litauiske skyttere – sølv i London og seier i norgescupen

P. Bajorūnaitė, som kjempet godt, vant en sølvmedalje i denne konkurransen. Selv om hun vant 4 av 6 kamper i de innledende undergruppekampene og sikret 11. plass på konkurranserangeringen blant 32 deltakere, var hun hensynsløs mot motstanderne under utslagsfasen av turneringen. Britiske Lacy Elys og Nederlandenes Day De Wijn ble knust med scoringer på 15-7, etterfulgt av seire over to andre britiske fektere – 15-8 mot Sadie Greetham og 15-11 mot Katrina Smith. Og det var først under den siste kampen klokken 7:15 at vi måtte innrømme Hannah Elizabeth Lawrences overlegenhet.

Den andre litaueren V. Ažukaitė, selv om hun presterte bedre i undergruppen (hun vant 4 kamper av 5), hadde muligheten til å gå glipp av den første runden med kamper i eliminasjonsfasen, men hun snublet i andre runde mot den nederlandske fekteren Kayli Hensen. V. Ažukaitė vant 12. plass blant de 32 deltakerne i den endelige rangeringen.

P. Bajorūnaitės sølvmedalje er ikke den eneste nye gode nyheten angående bedriftene til litauiske skyttere i utlandet.

I forrige uke ble Tomas Krasikov, som bor og trener i Norge, kåret til sesongens beste fekter her i landet – etter å ha oppsummert resultatene og studiepoengene for hele året, mottok T. Krasikov norgescupen.