8 underverker ved et bryllup i Norge: Pastorens latter om den første natten ble husket lengebryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

Send dine minneverdige bryllupshistorier (gode eller dårlige) til pilieciai@delfi.lt Hovedreisebyrået i Litauen, Travel Panorama, vil gi vinneren et gavekort på 100 euro, som du kan velge et tilbud for reisen din eller legge det til de ønskede høyere reisekostnadene. De to andre forfatterne av de mest leste historiene får tildelt bøker og minner av redaksjonen.


bryllupsøyeblikkene mine

bryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

Den lille kirken er omgitt av majestetisk natur – det så ut til at nordmennene egentlig ikke hadde tenkt å konkurrere med landets naturlige underverker. Da jeg sto foran alteret til den hvite trekirken i Undredal fra 1100-tallet, følte jeg at jeg var i et rom i et enkelt hus, og omgitt av høye hæler følte jeg at Alice i Eventyrland ble omgjort til et hjem. I dette tilfellet vokste jeg til og med hele kirken.


bryllupsøyeblikkene mine

bryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

Bryllupet var lite, bare de nærmeste familiemedlemmene fra Norge og Litauen deltok. Disse ekteskapene ble ledsaget av mer interessante hendelser og tegn. Først var det en veldig blid, liberal, ung prest fra en protestantisk kirke som lo hele tiden, hentydet til bryllupsnatten, og deretter i minnelighet fortalte at han selv nylig hadde giftet seg med en thailandsk kvinne og var i ferd med å flytte med henne til Nord-Norge . Jeg ble fortsatt overrasket – for et interessant par – protestantisk og buddhist. Mer av livet til denne presten gikk tapt, men takket være ham var bryllupsseremonien virkelig leken og morsom.


bryllupsøyeblikkene mine

bryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

På vei til denne miniatyrkirken satte en geit som hadde rømt fra beitet, og en hest som beit sammen med dem, til og med hodet i en bil.

Da jeg ruslet rundt i kirken før seremonien, lo jeg nesten da jeg hørte en guide på en turistbåt passere forbi på russisk snakke om de norske fjordene, deres størrelse og deres skjønnhet. Det var det de ville rope på russisk: «Hvordan går turen?»

Etter bryllupsseremonien, mens vi gikk ned bakken fra kirken, møtte vi to franske turister som var veldig interessert i oss og spurte om de kunne ta et bilde med oss. Selvfølgelig var vi enige. Dette er et av mine favoritt bryllupsbilder så langt. Turistene hadde på seg vanntette jakker, store ryggsekker og så blide, men sjenerte ut. De hadde nok ikke forventet å finne trimmet folk et sted i en norsk bygd mellom fjell, fjord og gårder.


bryllupsøyeblikkene mine

bryllupsøyeblikkene mine

© Personlig album

Selv var jeg ikke kledd på tradisjonelt vis, jeg hadde på meg en strikket sommerkjole av Ivo Nikkolas, som jeg hadde kjøpt i Kaunas før jeg dro til Norge, og senere, mens jeg gikk i dalen rundt kirken, hadde jeg svarte Dr. Martens-støvler som var både behagelig og klippet ikke i det hele tatt med en kjole.

Etter seremonien, etter å ha gått gjennom lange mørke tunneler midt i bakken og daler med geiter, hvor bønder lager en spesiell suvenir fra Udredal hvit og brun geitost, samlet vi oss til middag på kafeen til Flamo Hotel. Det enorme hotellet hadde utsikt over marinaen hvor det i løpet av sesongen, før pandemien, kom store cruiseskip fra hele verden. Cruiseskipet som ankom kaien neste morgen slapp ut mengder av turister fra Japan, og min slektning fant ti dollar ved kaien da de dro.

Før jeg forlot dette spektakulære området kjøpte jeg likevel et burgunderfarget ullskjerf i en av de mange suvenirbutikkene, sydd i etterligning av en rev. Mannen spurte meg fortsatt om jeg virkelig ville bruke en, og da jeg var sikker på at jeg ville bruke den, kjøpte jeg den og vi dro hjem. Jeg har egentlig ikke brukt skjerfet så mye, men jeg har det fortsatt og tror det vil få enda bedre tider.

Så det var mitt uforglemmelige bryllup. Hvis du teller de åtte miraklene i dette ekteskapet, har vi bodd sammen i omtrent så mange år.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

Alec Fernandez

"Analyst. Total alcohol connoisseur. Proud internet fan. Annoyingly humble reader."